Skip to main content

Sugar Factory : ''Home'' (cassette)

Οι αναμνήσεις όταν τυλίγονται με κάτι γλυκό παραμένουν περισσότερο καιρό φρέσκες και ηδονικά ευχάριστες. Οι Sugar Factory, πομποί εδώ και παραπάνω από μια δεκαετία μουσικών εσωστρεφών δημιουργιών, επιστρέφουν από το σπίτι που ποτέ δεν απομακρύνθηκαν με την καινούργια τους κασέτα “Home” από την Logarithm Cassette Label της Θεσσαλονίκης (κυκλοφορεί τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου).

Επτά ορχηστρικές συνθέσεις γεμάτες μαεστρικές κιθαριστικές εκφάνσεις από τις οποίες είναι ξεκάθαρη η σύνδεση με τις μέχρι τώρα κυκλοφορίες τους (post rock / new wave) και τις παραδοσιακές αυτοσχεδιαστικές μεσογειακές φόρμες. Έτσι, εδώ η διασκευή “Ti Se Melei” δένει το πριν με το σήμερα στο προσωπικό σχήμα του κιθαρίστα και συνθέτη Στέλιου Γκαγκάρη (Stelereverb). Όπως ο ίδιος δηλώνει, αυτό είναι το παρελθόν και το μέλλον, ο διαλογιστικός τρόπος και οι επιρροές, είναι οι παντοτινές μουσικές και ένα μέσο για να συγχωρεί και να εκφράζεται με την ψυχή κι όχι με τις σκέψεις.

Το όχημα των Sugar Factory ξεκάθαρα δηλώνει με την παρουσία του αυτά τα χρόνια ότι πρέπει να αγαπάς και να αφιερώνεσαι στην τέχνη σου. Κάθε βήμα του είναι μια φωτογραφική αποτύπωση της στιγμής που ηχογραφείται και παραδίνεται στο κοινό. Εσύ έχεις το δύσκολο έργο της απόλυτης ακρόασης και πρέπει να βυθιστείς σ’ αυτήν την ψυχολογική τοποθεσία για να πάρεις τη γλύκα της!
Από τα κομμάτια ξεχωρίζει το “Birdie” που θα είναι και το πρώτο video του “Home” καθώς και το ευφάνταστο “Elephants Like Dolphins”.

Προσωπικά, μου αρέσει το «σπάσιμο» της βιομηχανίας του ήχου τους με το “Broken Factory” όπου η συμβολή micro-ήχων και μιας διαφορετικής προσέγγισης στην μέχρι σήμερα ηχογραφημένη πορεία τους, δείχνει ότι δεν βαριούνται και παραμένουν ανήσυχοι. Εδώ αφήνουν και για λίγο την γυαλισμένη παραγωγή και μερικές παραμορφώσεις έρχονται να χρυσώσουν ακριβώς στη χρονική μέση αυτή την κυκλοφορία. Μέχρι και το τέλος με το “Jiddu” όπου μια κλασική Sugar Factory σύνθεση ανανεώνει το ραντεβού μας με ένα σχήμα που καλά κάνει και επιμένει με την ενεργή παρουσία του στην ελληνική μουσική σκηνή.

Ακούστε όλη τη δισκογραφία τους μέσω του λογαριασμού στο bandcamp, ψάξτε την κασέτα στα γνωστά λιγοστά σημεία πωλήσεων τέτοιων ιδιαίτερων μουσικών αντικειμένων και κρατήστε τα μάτια σας και τα αυτιά σας ανοιχτά για τις μελλοντικές ζωντανές εμφανίσεις των Sugar Factory.

Μία νέα συλλεκτική κυκλοφορία σε κασέτα από τους Sugar Factory!

Μία νέα συλλεκτική κυκλοφορία σε κασέτα από τους Sugar Factory!


https://beater.gr/sugar-factory-logarithm-cassete-label/

Popular posts from this blog

STAR.GATE – “The Dream”

Είναι καλό να μιλάς όταν έχεις κάτι να πεις. Να τραγουδάς όταν το τραγούδι σου αξίζει. Να κυκλοφορείς τη μουσική σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Να δείχνεις ότι γουστάρεις αυτό που κάνεις, ότι το δούλεψες μέχρι να το λατρέψεις και μετά το έστειλες έξω στον κόσμο να κάνει το ταξίδι του. Αυτό είναι ευδιάκριτο στο νέο “Miracle” των Star.Gate από τη Θεσσαλονίκη. Η μπάντα που είναι γνωστή για τις άριστες melodic metal συνθέσεις της έχει κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ από το 2004. Το πρώτο κι ομώνυμο, σε κλασικά Heavy Metal μονοπάτια, την αναγέννησή τους “Reborn” εννιά χρόνια μετά όπου τονίσανε τον neoclassical και power metal – hard rock ήχο τους όπως και στο επόμενο “Longing for Light” του 2016, για να φτάσουν σήμερα στο όνειρό τους “The Dream”. Εδώ κάνουν πραγματικότητα αυτά που έδιναν λίγο – λίγο όλα αυτά τα χρόνια. Με ωριμότητα, μεστές συνθέσεις και παραγωγή που αναδεικνύει τα τραγούδια τους, παρουσιάζουν ένα έργο σύγχρονου melodic metal με αρκετές πινελιές συμφωνικ

Beater Cast: «Το Αλάτι της Ζωής» της Françoise Héritier

ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ Beater Cast: «Το Αλάτι της Ζωής» της Françoise Héritier Δημήτρης Τσιρώνης Σεπτέμβριος 2, 2020 Beater Cast: «Το Αλάτι της Ζωής» της Françoise Héritier https://open.spotify.com/episode/5jG5tT0G85FxY0QkwyDV2M Στο δωδέκατο επεισόδιο των Beater Casts, ο Δημήτρης Τσιρώνης σου διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο «Το Αλάτι της Ζωής» της Françoise Héritier. «Εσάς; Τι θα σας έλειπε περισσότερο, αν ήταν να χαθεί για πάντα από τη ζωή σας;» Αυτό αναρωτιέται η διακεκριμένη ανθρωπολόγος Françoise Héritier (Φρανσουάζ Εριτιέ) συνθέτοντας σταδιακά ένα μωσαϊκό μικρών προσωπικών «τίποτε», με τον αναγνώστη να βρίσκει τον εαυτό του τρώγοντας πεταλίδες πλάι στο κύμα, βγάζοντας ένα πετραδάκι από το παπούτσι του, παλεύοντας στα ψεύτικα με έναν φίλο, χουζουρεύοντας το πρωί στο κρεβάτι. (από την περιγραφή του βιβλίου) Το Αλάτι Της Ζωής Γράμμα σε έναν φίλο Heritier, Francoise Εκδόσεις: Κέλευθος Σελίδες: 128 Επιμελητής: Παπαγιαννοπούλου, Δέσποινα Ημερομηνία Έκδοσης: 16/4/2013 Μουσική Miles Davis – Rubberban

Σεπτέμβριος 2020 Κάτι καλό να ακούσω;

Pedro Rebelo - Listen to me/Auditório (Crónica, 2020) Ο Πέτρος ο Ρέμπελος είναι ένας Πορτογάλος ακαδημαϊκός καλλιτέχνης. Δημιουργεί κι εκθέτει τα ηχητικά του έργα σε διάφορα σύγχρονα μέρη ολόκληρου του κόσμου. Στη δεκαετία του 2000 είχαν εμφανιστεί και κάποιες πιανιστικές συνθέσεις κι ερμηνείες του σε λιγότερο πειραματικές jazz φόρμες. Τον Σεπτέμβριο του 2020 μέσω της Crónica κυκλοφορούν δύο νέα έργα του. Το πρώτο απευθύνεται στην ελίτ των συλλεκτών φυσικής μορφής μουσικής με τίτλο «Auditório» σε μία εξεζητημένη βινυλιακή έκδοση σε κουτί συνοδευόμενη από μεταξοτυπία και βιβλιαράκι (όχι καταθέσεων!). Η πρώτη πλευρά περιλαμβάνει την επανασύνθεση μέρους περσινού installation στη Λισσαβώνα με χρήση νέου ηχητικού υλικού της αρχικής που μέρος της παρουσιάζεται στη δεύτερη πλευρά. Η επόμενη κυκλοφορία παρουσιάζεται με τον τίτλο «Listen to me» κι έρχεται σε απλή κασετούλα για θνητούς. Περίεργοι ήχοι από μηχανήματα, επιπλέον εφέ, εναλλαγή ταχυτήτων και ηχητικές καταστάσεις που επιμηκύνονται σε